- Tümü
- Büro Yönetimi
- Danışmanlık
- İletişim
- İnsan Kaynakları
- İnsan Kaynakları
- Liderlik
- Problem Çözme
- Tedarik Zinciri
- Uzmanlık
Eğitim Yönetimi
Eğitim Yönetimi sonunda katılımcılar örgütsel öğrenmenin önündeki engelleri ve bunlardan kurtulma yollarını açıklayabilecekler, eğitim planlama, uygulamayı kontrol altında bulundurma, etkinliği gözden geçirme süreçlerini tanımlayabilecekler. İçerik Örgütsel öğrenme Örgütsel öğrenme için eğitim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi Eğitim ihtiyacının analizi Analiz tekniklerine bakış Performans değerlendirme sonuçlarının analizi Kariyer planlarının analizi Şirket hedeflerinin, yeni yatırım planlarının analizi Eğitim planlarının…
Benchmarking (Kıyaslama)
Benchmarking (Kıyaslama) eğitiminin sonunda katılımcılar, benchmarking süreci ve başarı faktörleri hakkında bilgi edineceklerdir. İçerik Benchmarking tanımı Benchmarking tipleri Benchmarking uygulamaları ve faydaları Rekabet gücünü artırma Müşteri memnuniyetini artırma Benchmarking (bilgi paylaşımı) kuralları Kıyaslama takımı oluşturma Yaratıcı adaptasyonu oluşturma Benchmarking süreci Planlama : Ne kıyaslanacak? Kiminle kıyaslanacak? Analiz : Veri kaynakları, alan çalışması Faaliyet : İçte, dışta,…
Bütçe ve Bütçe Analizleri
Gerçekçi bir bütçe hazırlamak satış ve üretim operasyonlarını optimize etmek demektir. Bölüm yöneticilerinin kendi bütçe paketçiklerini hazırlayabilmeleri, bütçe sorumlularının bütçe organizasyonunu başarı ile yönetebilmeleri, bütçelenmiş gelir tablosu ve bilançoyu hazırlayabilmeleri gerekmektedir. Bu seminerin amacı bütçede görev alacak yöneticilere bütçe düzenleme esasları hakkında gerekli bilgileri aktarmaktır. İçerik Bütçe kavramı Bütçe türleri ve bütçe düzenleme amaçları Bütçe…
Eğiticinin Eğitimi
Eğiticinin Eğitimi sonunda katılımcılar yetişkinlerin özelliklerine uygun etkili eğitimler hazırlayıp sunabilecekler, eğitimlerin etkinliği ölçüp-değerlendirebileceklerdir. İçerik Kurumsal gelişimde iç eğitimin önemi ve eğitimci kişi özellikleri Yetişkin eğitiminde öğrenme ve öğretme ilkeleri Temel kavramlar Kalıcı öğrenme ilkeleri Etkili öğretim aşamaları Öğretme ve öğrenme yöntemleri Öğretim süreci Durum saptama Gereksinim saptama, Hedef kitle analizi, Kurumsal olanakların analizi Tasarım Amaçların ve…
Hizmette Mükemmellik
Hizmette Mükemmellik eğitiminin sonunda katılımcılar bir kurumun parçası olmanın sorumluluklarını, sorumluluklarını yerine getiren bireylerden oluşmuş bir toplulukta yaşamanın üstünlüklerini açıklayabilecek, müşteri odaklı bir hizmet yönetimi için uygulayacakları mükemmellik döngüsünün adımlarını uygulayabileceklerdir. İçerik Tanımlar (ben, biz, iletişim, kalite, müşteri, iç müşteri, hizmet, hizmet kalitesi, hizmetin özellikleri, hizmet işletmelerinde takım ruhu ve toplam kalite) Hizmette empati (eşduyum, duygudaşlık) ve empatinin…
Kapasite Planlama
Kapasite Planlama eğitiminin sonunda katılımcılar, öngörülen talebe göre eldeki kapasitenin uygunluğunun gözden geçirilmesi, atıl kalması muhtemel kapasite hakkında pazarlama ve satış birimlerinin bilgilendirilerek buralara iş bulunmasının tetiklenmesi, talep karşısında yetersiz kalması muhtemel üretim araçları konusunda dış kaynak kullanma, yatırım yapma ya da satış planını küçültme kararlarının alınması ve üretimi gerçekleştirecek işgücü planının da yapılarak dönem içindeki…
Kariyer Yönetimi
Kariyer Yönetimi sonunda katılımcılar insan kaynakları yönetimi politikalarının kariyer yönetimi üzerideki etkisini açıklayabilecekler, iş ailelerin belirleme esaslarını sayabilecekler, iş görenin kariyer safhalarını açıklayabilecekler, iş gören ve kuruluş açısından kabul edilebilir bir kariyer planlamasının esaslarını sayabileceklerdir. İçerik Kavramsal olarak kariyer ve kariyer planlaması Kariyer planlamasında; taraflar, kazan-kazandır yaklaşımı ve göz önünde bulundurulacak faktörler Mevcut ve gelecekteki kadro…
Kişilerarası İlişki Geliştirme
Kişilerarası İlişki Geliştirme eğitiminin sonunda katılımcılar birlikte çalışma, birlikte yaşama ortamlarında kişileri huzursuzluğa, başarısızlığa sürükleyen tutumları olumluya çevirmenin yol ve yöntemlerini açıklayabilecek ve yaşantılarında uygulayabileceklerdir. İçerik Kendini Tanıma Penceresi Başkalarının Onu Nasıl Algıladığı Gizli Alanı Açma Kör Alanı Açma İlgi Savunucu – Açık İletişim Savunma Mekanizmalar
Kriz Yönetimi
Kriz Yönetimi eğitiminin sonunda katılımcılar, kriz dönemlerini kurum lehine çevirebilecek, yönetim tekniklerini tanıyacaklardır. İçerik Kuruluşlar için riskin anlamı ve fonksiyonu Kriz çıkması ve kuruluş açısından sonuçları Stratejik planlama ve sorunların belirlenmesi Kriz için iç ve dış çevrenin izlenmesi Kriz belirtileri Olağan dönemde kriz için hazırlık Kriz durumunda örgütlenme Kriz durumunda yapılanma Kriz durumunda destek sağlama…
Kurum Kültürü Yapılandırma
Kurum Kültürü Yapılandırma projesinin sonunda kurum kültürü kurum yöneticileri yönetiminde çalışanların da katkısıyla yeniden yapılandırılmış ve yöneticiler eliyle tüm kuruluşa yaygınlaştırılmış olacaktır İçerik Kurum kültürünün karar vericiler ile birlikte gözden geçirilip şekillendirilmesi Karar vericilerin maddi ve manevi kurum kültürü elemanları hakkında bilgilendirilmesi Karar vericilerle kurum kültürünün güçlü ve zayıf yönlerinin ortaya çıkarılması Çalışanların gözüyle kurum kültürünün güçlü ve zayıf…
Malzeme İhtiyaç Planlama
Malzeme ihtiyaç planlaması üretim planlama ile satın alma fonksiyonlarının ortasında duran ve her iki fonksiyonun sağlıklı yürütülmesinde temel teşkil eden bir işlevdir; üretim ve bakım sürecinin ve personelinin verimliliği üzerinde büyük etkiye sahiptir. Bu seminerin sonunda katılımcılar; malzeme ihtiyaç planlaması için gerekli koşulları ve yapılması gereken çalışmaları tanımlayabileceklerdir. İÇERİK Malzeme, malzeme ihtiyaç planlaması konusunda ilgilenilen…
Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM)
Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) eğitiminin sonunda katılımcılar, müşteriyi ve ihtiyacını anlamak, veri toplamak, müşteri ile iletişimi kuvvetlendirmek, olanakları seferber ederek sadık müşteriler yaratmak için kurulacak müşteri yönetimi sistemini tanıyacak, uygulamada kullanabilecekleri araçlar ile bilgi, bilinç ve beceri düzeylerini yükseltecektir. İçerik Kendini tanıma ve konumlandırma (kurum, ürünler, hizmetler, rakiplerin durumu vb.) Müşteriyi tanıma, kendini (firmanı ve ürünlerini)…
Olay Yeri İncelemesi
Olay Yeri İncelemesi eğitimi sonucunda problemlerin büyük çoğunluğu sahadaki personel ve/veya yakın çevresindeki iş görenler tarafından basit araştırmalar yapılarak ortadan kaldırılabilmektedir. İçerik Problem çözümünde seviyeler, ilgili birimler ve rolleri Ön analiz Problem kimin problemi? Hata benden mi / bizden mi kaynaklanıyor? Prosesim, girdilerim, ortamım uygun mu? Analiz (çare buluculuk, yaratıcılık) Bir çare bulabilir miyim / bulabilir…
Öneri Değerlendirme
Öneri Değerlendirme eğitiminin sonunda değerlendiriciler bireysel olarak ve gerektiğinde başka değerlendiricilerden veya uzmanlardan yardım alarak önerinin görünen etkilerinin yanı sıra dışsal artı ve eksi etkilerini de katacakları toplam fayda/maliyet analizi yapabilecekler ve öneri hakkında karar verebileceklerdir. İçerik Öneri için gerekli uzmanlıkların belirlenmesi ve uzmanına sorma Fayda /maliyet analizi (planlanan) Problemin sebep olduğu kayıplar ve görünmeyen kayıplar Çözüm seçeneklerinin sağlayacağı…
Öneri Hazırlama ve Sunma
Öneri Hazırlama ve Sunma eğitimi sonunda katılımcılar problemi ve geliştirdikleri çözümü kurumun öneri sisteminin ihtiyaç duyacağı bilgilerle beraber sunabilecekler ve önerilerinin akıbetini takip edebileceklerdir. İçerik Öneri sistemi ve sistemin öneri sahibine sağlayacağı kazançlar Öneri verilebilecek kişiler, öneri verilebilecek konular Öneri formunu tanıma ve bir öneri hazırlama uygulaması Önerinin sisteme sunulması Öneri değerlendirme süreci Önerinin öneri sahibi…
Önerişim© Öneri-Ödül Sistemi
Öneri Sistemi Yönetimi eğitiminin sonunda katılımcılar Çalışanların daha fazla sayıda ve daha değerli öneriler sunmalarını sağlayabilecek yapıda bir öneri sistemi tasarlamak ve hayata geçirilmesini planlayabileceklerdir. İçerik 1.GÜN (eğitim) Öneri sistemlerinin kaliteye ve verimliliğe etkileri; önerinin tanımı, öneri sisteminin önündeki engeller Öneri toplama (kimler öneri verebilir, hangi konularda öneri verilebilir, öneriler nasıl toplanır) Öneri değerlendirme (değerlendiriciler, fayda…
Performans Yönetimi
Performans Yönetimi sonunda katılımcılar stratejik hedeflerini çalışanlara yaygınlaştırarak personeli için performans ölçme-değerlendirme sistemi kurmak isteyen yöneticilere ve kuruluşlara altyapısı hazır sayısal bir izleme-ölçme-değerlendirme sistemi üzerinde deneyim kazanacaklardır. İçerik HEDEF (TABLOSU) Kuruluşun ve süreçlerin/birimlerin hedeflerini belirleme Tepe yönetimden stratejik hedeflerin (kuruluş hedeflerinin) alınması Kurumun hedeflerinin birimlere/süreçlere indirgenmesi Atılımcı projeler için proje ekibi üyelerine hedef verilmesi Süreç analizlerinin…
Problem Çözme Teknikleri
Problem Çözme Teknikleri eğitiminin sonunda katılımcılar beyin fırtınası temelli çok sayıda tekniği karşılaştırmalı olarak açıklayabilecekler, uygulayabilecekler, ortam sağlanması durumunda ekip halinde de kullanabileceklerdir. İçerik Çetele diyagramı Akış diyagramları Janusian tekniği Delphi tekniği Zihin haritaları Fayda/maliyet analizi İkili karşılaştırma Radar diyagramı Nominal grup tekniği Yakınlık (afinite) diyagramları İlişkiler diyagramları Matris diyagramları Ağaç diyagramları Matris veri analizi Güç…
Problem Çözme Yaklaşımı
Problem Çözme Yaklaşımı eğitiminin sonunda katılımcılar, olumlu ve yaratıcı problem çözme ikliminin faydalarını, gereklerini ve bunu kolaylaştırıcı yöntemleri açıklayabilecekler, kullanabilecekler ve ortam sağlanması durumunda grup halinde de kurumlarında uygulayabileceklerdir. İçerik Problem çözme iklimi, olumlu yaklaşım, yaratıcı düşünce geliştirme Problem çözme basamakları (10 adımda problemden kurtulma) Problemin varlığını görme Problemi tanımlama Acil uygulama Problemi doğru kişilerle ele alma Problemin…
Profesyonel Davranış
Profesyonel Davranış eğitiminin sonunda katılımcılar “görev alma/verme, görev yerine getirme, görevi takip etme ve sorgulama” durumlarında çalışmalarını verimli kılacak; hedef kitleleri üzerinde hoş kabul edilebilecek etkiler oluşturabilecek profesyonel davranış modellerini tanıyacak ve profesyonel davranışa özendirilecektir. İçerik Duygu, düşünce, davranış ilişkisi Profesyonellik, profesyonelce iş görme Görev kapsamını bilme, hedeflenen görevli profiline ulaşma İş ve zaman planlama Ön…
Proje Yönetimi
Proje Yönetimi eğitiminin sonunda katılımcılar yönetim tarafından alınmış bir kararı uygulamaya geçirmek üzere faaliyeti planlayabilecek, kontrolü altında bulundurabilecek, riskleri yönetmenin yol ve yöntemlerini açıklayabilecek, proje sonuçlarını değerlendirebileceklerdir. İçerik Proje yönetimine giriş, tanımlar ve kavramlar Proje yönetiminde amaçlar Proje tabanlı örgüt yapıları İşlevsel ve proje tabanlı örgüt yapıları arasındaki farklar Kompozit örgütler Projelerde risk, kalite, maliyet, tedarik,…
Proje Yönetimi
Proje Yönetimi eğitiminin sonunda katılımcılar yönetim tarafından alınmış bir kararı uygulamaya geçirmek üzere faaliyeti planlayabilecek, kontrolü altında bulundurabilecek, riskleri yönetmenin yol ve yöntemlerini açıklayabilecek, proje sonuçlarını değerlendirebilecektir. İçerik Proje yönetimine giriş, tanımlar ve kavramlar Proje yönetiminde amaçlar Proje tabanlı örgüt yapıları İşlevsel ve proje tabanlı örgüt yapıları arasındaki farklar Kompozit örgütler Projelerde risk, kalite, maliyet, tedarik,…
Raporlama Teknikleri
Raporlama Teknikleri eğitiminin sonunda katılımcılar, yapılmış analizleri okuyucu dostu bir biçimde raporlayabileceklerdir. İçerik Rapor, raporlama, raporlaşma kavramları Neler rapor sayılmaz? Etkili bir raporun sahip olması gereken nitelikler Rapor çeşitleri Raporlanması gereken hususlar Raporun Bölümleri (olası bölümler) Ön Bölüm: Kapak, önsöz, içindekiler, tablo ve şekil listeleri Giriş: Amaç, genel bilgiler, raporun önemi, kısıtlayıcı durumlar, kısaltmalar, kavramlar,…
Satın Alma Yönetimi ve İşlemleri
AMAÇ Kuruluşların rekabet güçlerini arttırmaları üretimde hızlı ve esnek davranabilmelerine bağlıdır. Hız ve esnekliğin kazanılması satın alma fonksiyonun doğru tanımlanması ve organize edilmesini gerektirir. Bu seminerin amacı satın alma fonksiyonun kuruluş içindeki yerini her açıdan inceleyerek; katılımcıların, kendi kuruluşlarındaki satın alma bölümlerini ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden yapılandırmalarına katkı sağlamak, satın alma profesyonellerinin iletişim becerilerini ve satın…
Seçme ve Yerleştirme
İnsan Kaynağı (İK) Seçme ve Yerleştirme eğitiminin sonunda katılımcılar seçme ve yerleştirme sürecinin adımlarını tanımlayabilecekler, etkili bir mülakat için dikkat edilmesi gereken hususları açıklayabileceklerdir. İçerik Ön hazırlık Personel talebinde bulunan birimin yöneticisi ile ortak çalışma yaparak istihdam ihtiyacını teyit etme Kullanılacak araçlar: İş analizi, görevli profili (yetkinlikler) ve norm kadro (gerekli personel sayısı) hesaplama cetveli İnsan…
Stratejik Norm Kadro Planlama
İşverenler, yöneticiler için çok önemli bir soru “Kaç kişi çalıştırmalıyım?” ya da daha doğru bir ifadeyle “Hangi pozisyonda, hangi yetkinliklere sahip, kaç kişi çalıştırmalıyım?” Pozisyonlama yani yatay ve dikey iş bölümüne karar verme bir organizasyon tasarımı iken norm kadro planlama çalışması iş yüklerinin kontrol edilerek iş dağılımında bir değişiklik ihtiyacı olup olmadığından emin olmaya (yani…
Stratejik Planlama
Stratejik Planlama eğitiminin sonunda katılımcılar, kuruluşun problemleri ve kuvvetli yönleri hakkında farkındalık kazanacak, kısa, orta ve uzun vadeli kaba planlamayı birlikte yaparak hedefleri sahiplenmeleri sağlanacak, oturum süresini aşan araştırmalar gerektiren konular için yol haritası ve proje ödevleri alarak stratejik planlama becerileri arttırılacaktır. İçerik Neden ve nasıl Stratejik Planlama Kuruluşun geçmişteki başarıları ve nedenleri; başarısızlıkları ve nedenleri…
Stresle Başa Çıkma
Stresle Başa Çıkma eğitiminin sonunda katılımcılar, stres ve stres kaynaklarını tanımlayabilecek, yaşam tarzlarını strese karşı koruyabilmek için gerekli önlemleri sayabilecek ve gevşeme egzersizlerini yaşantılarında uygulayabileceklerdir. İçerik Stresin sebepleri Stresin oluşması Stres ve kişilik, stres ve yaşam tarzı Çevresel ve kimyasal nedenler Gerilim sinyalleri Duygusal destekler Yaşamda stresi değerlendirmek Yaşam tarzını strese karşı korumak Var olma sanatı…
Sunuş Becerileri
Sunuş Becerileri eğitiminin sonunda katılımcılar hedef kitlelerine bir fikri pazarlayabilmek için yapmaları gereken ön hazırlıkları tanımlayabilecek, etkili bir sunuş için ses, beden, ortam ve materyal kullanım etkinliklerini arttırabileceklerdir. İçerik Sunuş becerileri Sunuş becerilerinin önemi Başarısız sunuşları nasıl tanımlarsınız? Sunuş öğeleri Sunuş yöntemleri (düz anlatım, soru yanıt, tartışma, gösterim, ekip çalışması) Sunuş aşamaları Sunuşa hazırlık Sunuş amaçlarını…
Süreç Yönetimi
Süreç Yönetimi eğitiminin sonunda katılımcılar verimliliği etkileyen kritik süreçleri iyileştirmenin yöntem ve tekniklerini kullanma becerisini uygulamalarla kazanacaklardır. İçerik Kavramlar Süreç, süreç sahibi, süreç iyileştirme, sürekli iyileştirme, süreç performansı, istatistiksel süreç kontrolü, süreç yeterliliği, süreçlerle yönetim Akış şeması Yararları, sembolleri, türleri, düzeyleri Hazırlarken dikkat edilecek noktalar Şemanın hazırlanması ve değerlendirilmesi Uygulama Süreç haritalarının çıkarılması Süreçlerin tanımlanması ve…
Sürekli Gelişme (KAİZEN)
Sürekli Gelişme (KAİZEN) eğitiminin sonunda katılımcılar, sürekli gelişme ile sıçramalı gelişmenin arasındaki farkı açıklayabilecekler, her iki gelişme tipinin kuruluşları açısından anlam ve önemini tartışabilecekler, kendi yönetim alanlarında uygulanabilecek KAİZEN türlerini açıklayabileceklerdir. İçerik Kaizen‘in tanımı, felsefesi, kavramları Kaizen yönetim stratejisi GEMBA anlayışı ve GEMBA yönetim evi, GEMBA yönetiminin altın kuralları Kaizen öyküsü, PUKÖ/PUKS (PDCA/SDCA) ve sürekli…
Takım Çalışması
Takım Çalışması ve Liderlik eğitimi sonunda katılımcılar ekip çalışmalarında yaşanabilen sorunlar ve başa çıkma yöntemleri hakkında bilgi ve beceri kazanmış olacaklardır. İçerik Bireysel çalışma ile ekip çalışmasının üstünlüklerinin karşılaştırılması Ekip çalışmasında 4 evre Oluşum Bocalama Uzlaşma Çözüm Ekip çalışmasında roller Ekip çalışmasında basamaklar ve teknikler (önceki eğitimlere göz atma ve teknikleri hatırlama) Ekip çalışmasında gündem ve…
Telefonda İletişim
Telefonda İletişim eğitiminin sonunda katılımcılar, müşteri odaklı şirket kültürünün telefon görüşmelerinde pozitif bir biçimde, ilk irtibatta ve her irtibatta başarı ile dışa yansıtılabilmesinin önemini, iç ve dış hatlarda telefon görüşmeleri yapmanın başarı faktörlerini açıklayabilecek ve uygulayabileceklerdir. İçerik Telefonda görüşme süreci Ön hazırlık- (Fiziksel hazırlık, konu hakkında hazırlık (önceki görüşmeleri gözden geçirme, amaç saptama, giriş-gelişme-sonuç akışını…
Temel İletişim Becerileri
Temel İletişim Becerileri eğitiminin sonunda katılımcılar, iletişimi olumlu-olumsuz etkileyen hususları ayırt edebilecekler, sözlü-sözsüz iletişim öğelerinin kişiler arası iletişimin etkinliğini artırma konusundaki etkilerini açıklayabileceklerdir. İçerik İletişimin öğeleri ve iletişim sürecinde sorumluluk Empati (eşduyum) İkna süreçleri ve hipnotik dil kalıpları İletişim sürecinde ön hazırlık, sunuş ve kapanış kompozisyonu Sözlü iletişim Kişiler arası, birim içi, birimler arası, ast-üst etkin iletişim…
Temizlik, Tertip ve Düzen (5S)
Temizlik, Tertip ve Düzen (5S) eğitiminin sonunda katılımcılar, beş adımda temizlik, tertip ve düzen sağlamanın gereklerini açıklayabileceklerdir. İçerik Niçin 5S? 5S temelleri 5S uygulamalarında karşılaşılan itirazlar 5S’ in sağlayacağı yararlar (çalışana, işletmeye) 1. Temel: organizasyon Kırmızı etiket eylemi 2. Temel: düzenlilik Uygun konumların belirlenmesi Konumların tanımlanması 3. Temel: temizlik Temizliği uygulama Temizlik denetimi 4. Temel:…
Toplantı Yönetimi
Toplantı Yönetimi eğitiminin sonunda katılımcılar, iyi bir toplantı planlaması ve yönetimi için gerekli temel unsurları bir araya getirerek örnek olaylar yardımı ile olumlu ve olumsuz tutumları ve etkilerini öğreneceklerdir. İçerik Toplantı kavramı Toplantıların günümüzün işletmeleri açısından önemi Toplantıların kurum kültürünün oluşumu ve yayılımı açısından önemi Toplantı gerektiren ve gerektirmeyen durumlar Toplantı süreci Planlama Zaman ve yer…
Ücret Yönetimi
İşin Değerine Dayalı Ücret Yönetimi eğitiminin sonunda katılımcılar, iş analizi yapmanın esaslarını iş analizi formunu kullanarak açıklayabilecekler, ücrete etki eden faktörleri söyleyebilecekler, faktör puan planı hazırlama esaslarını açıklayabilecekler, faktör derecelerinin temel unsurlarını tanımlayabilecekler, faktör derecelerinin temel unsurlarına göre işleri puanlayabilecekler, çapraz kontrolün, yol ve yöntemini açıklayabilecekler, işleri gruplandırabilecekler, iş grubu puanından ücrete geçiş için gerekli işlemleri…
Üretim Planlama Kontrol
Kuruluşların rekabet güçlerini arttırmaları üretimde hızlı ve esnek davranabilmelerine bağlıdır. Hız ve esnekliğin kazanılması; bütçe, kapasite planlama, satın alma, üretim planlama, stok ve dağıtım fonksiyonlarının doğru tanımlanması ve organize edilmesini gerektirir. Bu seminerin amacı; vizyondan bütçeye, kapasite planlamadan üretim planlamaya, alıma ve depolamaya-dağıtıma kadar uzanan süreçte yeniden yapılandırma çalışmalarına katkı sağlamaktır. Bu programın amacı; vizyondan…
Verimlilik Artırma
Verimlilik Artırma, Maliyet Düşürme eğitiminin sonunda katılımcılar, kurumlarında maliyet düşürme potansiyeli olan alanları belirleyebilecekler ve kurumlarında kullanılması gereken verimlilik arttırma tekniklerini tanımlayabilecekler ve kumrun içinde bulunduğu duruma göre öncelikleri belirleyebileceklerdir. İçerik Tanımlar (Verimlilik, İktisadilik, Karlılık) Başabaş noktası analizi, dupont analizi Gider-maliyet sınıflamaları Çeşitlerine, İşletme fonksiyonlarına, Ürünlere yüklenmesine, Faaliyet hacmiyle olan ilişkilerine, Kontrol edilebilirlik özelliklerine, Fiili olup…
Yazılı İletişim
Yazılı İletişim eğitiminin sonunda katılımcılar bir olayı, bir süreci üst makamın ve diğer hedef kitlelerin bilmesi gereken yönleriyle; giriş-gelişme-sonuç kompozisyonunda, etkin bir dil ile ifade edebileceklerdir. İçerik İletişim İletişim süreci ve iletişim öğeleri Empati İkna basamakları Giriş-gelişme-sonuç kompozisyonu Yazılı iletişim Yazılı iletişimde okuyucu beklentileri Etkili bir yazının iki boyutu İçerik özellikleri Biçimsel özellikler Kuruluşunuzun kabul ettiği…
Yönetici Asistanı ile Çalışma
Bir Yönetici Asistanı ile Çalışma asistan-yönetici ikilisinin bir takım olduğunu kavramayı ve birlikte hareket edebilmenin yol ve yöntemlerini oluşturmayı gerektirir. Bu seminerin sonunda yöneticiler ofiste ya da ofis dışındaki iş ortamlarında yönetici varken veya yokken asistanın yöneticinin bir uzantısı gibi davranmasını sağlamak üzere yöneticilere düşen rolleri açıklayabilecekler, öğrendiklerini uygulamaya geçirdiklerinde birlikte çalıştıkları asistanların yeteneklerinden daha…
Yönetici Asistanlığı-1
Bu eğitiminin sonunda katılımcılar; temel sekreterlik görevlerini açıklayabilecekler, fırsat verilmesi halinde bu yeterliklerini performansa dönüştürerek yöneticilerine zaman kazandırabileceklerdir. İçerik Sekreterliğin işletme açısından önemi Temel sekreterlik hizmetleri İletişim (süreç, sözlü-sözsüz mesajlar) Telefonlar (teknikler, kurallar, kayıtlar) Yazışma ve raporlama (şekil, içerik, imla) Gönderiler ve kayıtları (faks, e-posta, kargo) Dosyalama (sınıflandırma, şekil, güvenlik) Randevular (kurallar, kayıtlar, takip) Konuk…
Yönetim Becerilerini Geliştirme
AMAÇ Bu eğitimin sonunda katılımcılar; Yönetimin fonksiyonlarını, yönetim alanlarındaki kayıpları azaltacak tekniklerin adımlarını sayabilecekler, Etkili yönetim için gerekli kişilik özelliklerini tanımlayabilecekler ve bu özellikler üzerinden kendilerini değerlendirebileceklerdir. İÇERİK TARTIŞMA: Organizasyon şeması içindeki rolünüz İşletme fonksiyonlarını tanıma Yönetim fonksiyonlarını tanıma ve yönetim becerilerini geliştirme Planlama, Bütçeleme, Örgütleme Personel bulma, Yönlendirme Koordinasyon, Kontrol Yöneticilik özelliklerini tanıma ve…
Zaman ve İş Yönetimi
Zaman ve İş Yönetimi eğitiminin sonunda katılımcılar, zaman planlaması ve plana uygun çalışma için gereken araçları, araçların kullanma yöntemini ve zaman çalıcılardan kurtulma tekniklerini açıklayabileceklerdir. İçerik Etkin zaman yönetiminin yararları Zaman yönetiminin aşamaları Analiz Planlama Takip ve değerlendirme Zaman yönetimini etkinleştirmek için kullanılan araçlar İş-zaman çizelgeleri (iş/kapasite analizi ve görev dağıtım tablosu) Gantt şemaları (işleri zaman…
Zor İnsanlarla Başa Çıkma
Zor İnsanlarla Başa Çıkma eğitiminin sonunda katılımcılar kendini tanıyıp en zayıf halkasını tespit edebilecek, anlaşmakta zorlandığı kişilerle kuracağı iletişimin stratejisini tayin edebilecek ve bu kişileri ikna edebilmek için izlenecek yol ve yöntemleri öğrenip ve uygulayabilecektir. İçerik İhtiyaç – değer – davranış ilişkisi Yaratıcılık teknikleri Proaktif / reaktif davranış Proaktif ve reakif dil Etki – ilgi çemberleri…
Yönetici Asistanlığı-2
Bu programın sonunda katılımcılar; temel sekreterlik fonksiyonlarının üzerinde bir yönetici asistanlığı hizmeti sunabilmek, yönetici ile ortak çalışma yürütebilmek, yöneticinin yokluğunda onun uzantısı gibi davranabilmek için sahip olmaları gereken bilgi-beceriyi, tutum-davranışı açıklayabilecek, iş tanımı çerçevesinde verimli ve etkin bir yönetim yardımcısı olabilecektir. İçerik Yönetici asistanının sahip olması gereken özellikler Temel sekreterlik hizmetlerinde tamlık, olgunluk Yönetim fonksiyonlarını…
Kalite Yönetim Sistemleri
ISO 9001 eğitiminin sonunda katılımcılar, ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili kavramlar, sistem standartları ve ISO 9001 son revizyonunun getirdiği yenilikler konusunda bilgi edineceklerdir. İçerik Kalite kavramı Kalite sistem ve standartları ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardı maddelerin uygulama ve örneklerle açıklanması Kuruluş yönetimi ve kalite yönetimi Kalite sistemi doküman yapısı El kitabı Prosedürler Talimatlar…
İş Etüdü
İş (Metot Ve Zaman) Etüdü eğitiminin sonunda katılımcılar, işyerlerinde verimlilik artışı sağlayabilmek için iş etüdü yöntemlerini uygulayabileceklerdir. İçerik İş Etüdünün Hedef, Temel Ve Yöntemleri Ağırlık merkezleri İş kavramı Tarihçe İş etüdü, verimlilik ve endüstri mühendisliği ilişkisi Akış Organizasyonu Planlama, düzenleme ve yöneltme Sipariş Ürün ağacı İş planı Süre planı Uygulama İş Sistemi İş Sisteminin 7 Kavramı…