Kongre’nin ana teması “Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Kriz Sonrası Yeni Yön” idi. Taraflar (Devlet-Üniversite-Sanayi) bir aradaydı. Kongre’de yenilikçiliğin, teknoloji kullanımının ve inovasyonun kuruluşlara sağladığı katkı vurgulandı, sürdürülebilirlik kavramının yenilikçilik yönünün altı çizildi. Taraflar kendilerini ve proje örneklerini tanıttılar, İnovasyon Sergisi’nde ziyaretçileriyle iletişim kurdular.
2010’lu yıllarda da bisikletin üstünde durmak ve ilerlemek isteyenlerin var güçleriyle pedal çevirmeye devam edeceklerini görerek mutlu oldum.
Evet, durmak yok. Biz de durmadık, hizmetlerimizi yeniden yapılandırdık, işimizi geliştirdik, yeni markalarımızla güçlendik.
İnovasyon yolculuğuna çıkanların kendi potansiyelindeki yenilikçiği ve buluşçuluğu ortaya çıkarabilmesi için;
Genç-deneyimli, usta-mühendis, idari-teknik personelinin düşünce ve iş yapış biçimleri bakımlarından bütünleşebilecekleri fırsatlar içeren “Challenger Teams” modülümüzü oluşturduk.
Personel grupları arasında ve grupların içinde iletişimi geliştirmenin zeminini yaşamsal örneklere ve yöneticilerin katkılarına yer veren “Communication Teams” modülüne dayandırdık.
Yönetim becerilerini geliştirmeyi; “Management Candidate –for beginners”, “Management Candidate –advanced”, “Coaching Period” safhalarına böldük. Hemen her beceri ve vizyon geliştirici projenin ardına projenin ölçüsüne uygun bir saha koçluğu eklemeye gayret ettik.
Performans ve kariyer yönetimlerini bütünleştiren “Talent Academy” iş dünyasının tercih ettiği bir buluşma noktası olmayı başardı. “Talent Academy (TA) High Potential”uygulamalarına “TA –White Collar” ve “TA –Blue Collar” yaklaşımlarını ekleyerek beyaz ve mavi yakalı iş görenlere kariyer ufku sunmak isteyen yöneticilere sistematik bir çözüm sunarak “Talent Management” alanında farklılığımızı ortaya koyduk.
Müşterilerin sürekli gelişen istekleri, genç işgücü iş yapış biçimleri, ekonomik gelişmelerin getirdiği ortaklıklar, şirket birleşmeleri vb. aynı organizasyon şeması, norm kadro planı, iş değerlendirme ve gruplandırma sistemleri ile uzun süre yaşamayı neredeyse imkânsız hale geliyor. “High Impact HR Systems Consulting” markamız sürekli gelişmenin ve sürdürülebilirliğin önemini bilen müşterilerimizle yönetim danışmanlarımızın dirsek temaslı çalışma platformları oldu bu bağlamda.
Krizin ilk refleksi olan “maliyet düşürme” neyse ki “Verimlilik Arttırma” kavramıyla birlikte ele alındı ve bu yıl birçok kuruluş bizimle “Verimlilik Arttırma ve Maliyet Düşürme Teknikleri” projelerinde buluştu. Yıllardır KALGEM Kalite Geliştirme Eğitim Merkezi’nden almaya alışkın olduğunuz hizmetleri KA GRUP Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri çatısı altında KALGEM markası ile almayı sürdürmeniz bizleri mutlu etti. İnşallah daha nice yıllar, nice projelerde buluşmaya devam ederiz.
Yeni yılda genel katılıma açık eğitimlere de yeniden ağırlık vermeye, “Kahve Molası” sohbetlerimizi isteğiniz üzerine daha sık yayınlamaya karar verdik.
Genel Katılıma Açık Seminer Takvimimizde bulmaya alışık olduğunuz insan kaynakları ve üretim yönetimi konularımıza son zamanlarda sıkça sorulan Raporlama Teknikleri gibi hem kurumsal hem de bireysel gelişim yönü bulunan konuları da ekleyerek 2010 seminer takvimimizi oluşturduk.
Sevdiğiniz ve daha sık yayınlamamızı istediğiniz “Kahve Molası” sohbetlerimizi arttırma ve gönderdiğiniz yanıtlar, yorumlar biriktikçe bunları da sizlerle paylaşma kararları aldık. Geçmiş yazıları okuyabileceğiniz bir “Kahve Molası” arşivi oluşturduk.
Bu güne kadar gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.
2010’da yeni projelerde buluşmak dileğiyle… |