Kapasite Planlama
Kapasite Planlama eğitiminin sonunda katılımcılar, öngörülen talebe göre eldeki kapasitenin uygunluğunun gözden geçirilmesi, atıl kalması muhtemel kapasite hakkında pazarlama ve satış birimlerinin bilgilendirilerek buralara iş bulunmasının tetiklenmesi, talep karşısında yetersiz kalması muhtemel üretim araçları konusunda dış kaynak kullanma, yatırım yapma ya da satış planını küçültme kararlarının alınması ve üretimi gerçekleştirecek işgücü planının da yapılarak dönem içindeki…
Malzeme İhtiyaç Planlama
Malzeme ihtiyaç planlaması üretim planlama ile satın alma fonksiyonlarının ortasında duran ve her iki fonksiyonun sağlıklı yürütülmesinde temel teşkil eden bir işlevdir; üretim ve bakım sürecinin ve personelinin verimliliği üzerinde büyük etkiye sahiptir. Bu seminerin sonunda katılımcılar; malzeme ihtiyaç planlaması için gerekli koşulları ve yapılması gereken çalışmaları tanımlayabileceklerdir. İÇERİK Malzeme, malzeme ihtiyaç planlaması konusunda ilgilenilen…
Satın Alma Yönetimi ve İşlemleri
AMAÇ Kuruluşların rekabet güçlerini arttırmaları üretimde hızlı ve esnek davranabilmelerine bağlıdır. Hız ve esnekliğin kazanılması satın alma fonksiyonun doğru tanımlanması ve organize edilmesini gerektirir. Bu seminerin amacı satın alma fonksiyonun kuruluş içindeki yerini her açıdan inceleyerek; katılımcıların, kendi kuruluşlarındaki satın alma bölümlerini ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden yapılandırmalarına katkı sağlamak, satın alma profesyonellerinin iletişim becerilerini ve satın…
Üretim Planlama Kontrol
Kuruluşların rekabet güçlerini arttırmaları üretimde hızlı ve esnek davranabilmelerine bağlıdır. Hız ve esnekliğin kazanılması; bütçe, kapasite planlama, satın alma, üretim planlama, stok ve dağıtım fonksiyonlarının doğru tanımlanması ve organize edilmesini gerektirir. Bu seminerin amacı; vizyondan bütçeye, kapasite planlamadan üretim planlamaya, alıma ve depolamaya-dağıtıma kadar uzanan süreçte yeniden yapılandırma çalışmalarına katkı sağlamaktır. Bu programın amacı; vizyondan…
İş Etüdü
İş (Metot Ve Zaman) Etüdü eğitiminin sonunda katılımcılar, işyerlerinde verimlilik artışı sağlayabilmek için iş etüdü yöntemlerini uygulayabileceklerdir. İçerik İş Etüdünün Hedef, Temel Ve Yöntemleri Ağırlık merkezleri İş kavramı Tarihçe İş etüdü, verimlilik ve endüstri mühendisliği ilişkisi Akış Organizasyonu Planlama, düzenleme ve yöneltme Sipariş Ürün ağacı İş planı Süre planı Uygulama İş Sistemi İş Sisteminin 7 Kavramı…